Μάλλιου Φανή
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Υαλουρονικό οξύ

Υαλουρονικό οξύ


Οι ρυτίδες στο πρόσωπο και τον λαιμό, οι λεπτές επιφανειακές γραμμές ή οι βαθύτερες πτυχές στο δέρμα, δεν αποτελούν παρά ένδειξη βλάβης ή απλώς σημάδι γήρανσης.


Τα συμπτώματα αυτά επιδεινώνονται από την υπερβολική έκθεση κάποιου στον ήλιο, τη μεγάλη δραστηριότητα των μιμικών μυών του προσώπου, τη συνήθεια του καπνίσματος, την κακή διατροφική ή τις παθήσεις του δέρματος.


Οι λεπτές ρυτίδες, που προοδευτικά βαθαίνουν, οι δυναμικές ρυτίδες της έκφρασης που με το καιρό γίνονται πιο έντονες και οι βαθιές πτυχές που εμφανίζονται λόγω της βαρύτητας, δίνουν στο πρόσωπό μας μία εικόνα γερασμένη και κουρασμένη που κάθε άλλο παρά επιθυμητή είναι.


Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ θεωρείται τα τελευταία χρόνια το πιο κατάλληλο εμφύτευμα για:
1.   τις ρυτίδες γύρω από το στόμα
2.   τις ρινοπαρειακές αύλακες
3.   τις γωνίες του στόματος
4.   για τον τονισμό του περιγράμματος των χειλιών
5.   για τις ρυτίδες του μετώπου, του μεσοφρύου και γύρω από τα μάτια, σε συνδυασμό με το Botox.


Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;
Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί φυσικό δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού και είναι πανομοιότυπο σε όλα τα είδη οργανισμών και σε όλους τους τύπους ιστών.


Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά αρκετά σκευάσματα υαλουρονικού οξέος, όλα όμως περιέχουν την ίδια ουσία, παρασκευάζονται με τους ίδιους αυστηρούς κανόνες και έχουν ακριβώς την ίδια δράση.


Με ποιο τρόπο δρα
Μετά την έγχυσή του τα σωματίδια του υαλουρονικού οξέος απορροφούνται με αργό ρυθμό από τον οργανισμό και καθώς το gel διασπάται, τη θέση του την παίρνει το νερό. Όσο ελαττώνεται η συγκέντρωση του gel τόσο περισσότερο νερό συγκρατείται, μέχρι που το gel εξαφανίζεται τελείως χωρίς να αφήσει κατάλοιπα.


Μπορεί να προκαλέσει «παρενέργειες»;
Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται με ασφάλεια στην ορθοπαιδική εδώ και πολλά χρόνια. Η ενέσιμη μορφή του υαλουρονικού οξέος που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των ρυτίδων παράγεται με βιοσύνθεση και δεν έχει ζωική προέλευση, και επομένως αποκλείεται ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών από άλλα είδη. Επιπλέον επειδή το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ είναι το ίδιο υαλουρονικό οξύ του οργανισμού μας η εμφάνιση αλλεργικής αντίδρασης είναι εξαιρετικά σπάνια και δεν χρειάζεται να προηγηθεί τεστ ευαισθησίας.


Πότε συνίσταται η χρήση του;
Το υαλουρονικό οξύ διατίθεται σε διάφορες πυκνότητες ώστε να είναι κατάλληλο για όλα τα είδη ρυτίδων.


Χρησιμοποιείται για τη διόρθωση των λεπτών επιφανειακών ρυτίδων γύρω από τα μάτια και το στόμα, για τη διόρθωση των βαθιών ρινοπαρειακών πτυχών και των ρυτίδων του γέλιου, για τη διόρθωση των ρυτίδων της γωνίας του στόματος, για τον τονισμό του περιγράμματος των χειλιών, για τις ρυτίδες του μετώπου και του μεσόφρυου, αλλά και για τη διαμόρφωση του περιγράμματος του προσώπου (μάγουλα, ζυγωματικά κλπ).


Ποια μεθοδολογία ακολουθείται;
Η εμφύτευση γίνεται με τη χρήση αναισθητικής κρέμας ή τοπικής αναισθησίας, διαρκεί 10 λεπτά και τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Μετά τη θεραπεία μπορείτε να επανέλθετε αμέσως στις δραστηριότητές σας.


Αμέσως μετά τη θεραπεία μπορεί να εμφανιστεί μικρός ερεθισμός στην περιοχή της έγχυσης λόγω των ενέσεων, ο οποίος όμως υποχωρεί σε 24-48 ώρες και μπορεί να καλυφθεί εύκολα με make-up. Στην περίπτωση των χειλιών το οίδημα μπορεί να κρατήσει λίγο περισσότερο.


Πόση διάρκεια έχουν τα αποτελέσματα;
Όπως αναφέρθηκε ήδη το υαλουρονικό οξύ είναι βιοδιασπώμενο και εξαφανίζεται χωρίς να αφήνει κατάλοιπα. Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως έχουν διάρκεια ζωής που κυμαίνεται από 6-12 μήνες. Το πόσο θα διαρκέσει το αποτέλεσμα της θεραπείας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία, τον τύπο του δέρματος, τον τρόπο ζωής και τη μυϊκή δραστηριότητα. Στις περισσότερες περιπτώσεις η θεραπεία επαναλαμβάνεται μετά από 12 μήνες για τη διατήρηση του αποτελέσματος.