Μάλλιου Φανή
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μια επαναστατική μέθοδος


Μια νέα επαναστατική μέθοδος ορθοδοντικής θεραπείας πραγματοποιείται με τη χρησιμοποίηση μιας σειράς προκατασκευασμένων εξατομικευμένων λεπτών διαφανών ναρθήκων.

Οι λεπτοί και διαφανείς αυτοί νάρθηκες (Aligners) εφαρμόζουν πάνω στα δόντια και σταδιακά μετακινούν τα στραβά δόντια στη θέση που πρέπει χωρίς να χρησιμοποιηθούν καθόλου τα γνωστά «σιδεράκια». Η πορεία της θεραπείας έχει μελετηθεί και προγραμματιστεί προτού καν αρχίσει.

Κάθε 2 με 3 εβδομάδες ο ασθενής αλλάζει τους παλιούς νάρθηκες με καινούργιους και έτσι σιγά σιγά επιτυγχάνεται η σταδιακή μετακίνηση των δοντιών στην επιθυμητή θέση όλη θεραπεία, μπορεί να διαρκέσει από 8 έως και 18 μήνες. Ο ασθενής μπορεί να βγάζει τους νάρθηκες από το στόμα για να φάει ή για να τους καθαρίσει ή για να βουρτσίσει τα δόντια του.

Η μέθοδος Invisalign αποτελεί θεραπεία επιλογής για ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν το χαμόγελό τους χωρίς αισθητικές δεσμεύσεις (σιδεράκια) και χωρίς αλλαγή στην ποιότητα ζωής τους.

Τι είναι και πόσο διαρκεί;

Η μέθοδος INVISALIGN αποτελείται από μια σειρά λεπτούς διαφανείς νάρθηκες (aligners) για τα επάνω και / ή τα κάτω δόντια, οι οποίοι έχουν σχήμα πετάλου και εφαρμόζουν πάνω στα δόντια όπως ακριβώς ένα γάντι ταιριάζει στο χέρι. Οι νάρθηκες αυτοί, σταδιακά, μετακινούν και ισιώνουν τα στραβά δόντια χωρίς να χρησιμοποιούνται τα κλασικά «σιδεράκια».

*    στραβά δόντια,
*    δόντια με κλίσεις ή στροφές,
*    συνωστισμοί δοντιών που δε χωρούν στις οδοντοστοιχίες,
*    μεγάλα κενά ανάμεσα στα δόντια,
*    δόντια που δεν ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους.

Λόγω του ότι οι νάρθηκες είναι διαφανείς, άνετοι και κινητοί δεν ενοχλούν στην καθημερινή ζωή ούτε στο φαγητό ή τις άλλες δραστηριότητες. Έρευνες έχουν δείξει ότι και η στοματική υγιεινή βελτιώνεται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θεραπείας με νάρθηκες ΙNVISALIGN.

Κάθε νάρθηκας είναι διαφορετικός από τον προηγούμενο και τον επόμενό του και μετακινεί σταδιακά για δύο εβδομάδες τα δόντια προς τις τελικές τους (ίσιες) θέσεις.
Μέχρι σήμερα πάνω από 500.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν βελτιώσει το χαμόγελο και την υγεία του στόματός τους χάρη στους νάρθηκες ΙNVISALIGN και ο αριθμός τους αυξάνει συνεχώς.