Μάλλιου Φανή
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

ΒΛΑΣΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ

Posted by baradmin 03/05/2017 0 Comment(s)

Χάνουν δόντια; Κερδίζουν ζωή!

Μάθετε πώς τα νεογιλά δόντια τους μπορούν να σώσουν τη ζωή του και τη δική σας.

Η Dentolife προσφέρει μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία φύλαξης βλαστικών κυττάρων από τον πολφό των νεογιλών δοντιών, που στόχος της είναι η συλλογή του πολύτιμου βιολογικού πόρου των βλαστικών κυττάρων.

Τι προσφέρει η Dentolife;

Προσφέρει μια «δεύτερη ευκαιρία» σε παιδιά που δεν συνέλεξαν τα βλαστικά τους κύτταρα κατά τη στιγμή της γέννησής τους ή που κρίθηκαν ακατάλληλα ή που ήδη τα έχουν χρησιμοποιήσει για θεραπευτική χρήση.

Η χρήση των νεογιλών δοντιών γίνεται για την επεξεργασία και κρυοσυντήρηση των βλαστικών κυττάρων που περιέχονται στον πολφό τους και πραγματοποιείται κατά την ηλικία των  6 έως 13 ετών όπου και σημειώνεται η φυσιολογική τους πτώση.

Υπάρχουν κι άλλες πηγές βλαστικών κυττάρων;

Υπάρχουν άλλες τρεις πηγές τις οποίες μπορούμε να αξιοποιήσουμε για τη συλλογή βλαστικών κυττάρων. Αυτές είναι οι εξής:

1.     Ο μυελός των οστών

2.     Το περιφερικό αίμα

3.     Ο ομφάλιος λώρος

Οι δύο πρώτες πηγές είναι επίπονες και χρονοβόρες σαν διαδικασία, ενώ η τρίτη απαιτεί τη συλλογή των βλαστικών κυττάρων κατά τη διάρκεια της γέννησης.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της λήψης βλαστικών κυττάρων από τον πολφό;

Η λήψη των βλαστικών κυττάρων από τα νεογιλά δόντια είναι μια πολύ εύκολη και ανώδυνη διαδικασία που παρέχει αρκετά εκατομμύρια (έως 2.000.000 ανά νεογιλό δόντι) μετά την πρώτη διαίρεση των κυττάρων.

Είναι χρήσιμο να μαζεύονται και να στέλνονται για επεξεργασία και κρυοσυντήρηση τουλάχιστον 2 νεογιλά δόντια ανά άτομα.

Αν κάποιος επιθυμεί, μπορεί να επεξεργασθεί και να κρυοσυντηρήσει έως και 12 νεογιλά δόντια, συγκεντρώνοντας τεράστια ποσότητα βλαστικών κυττάρων.

Τι είναι τα βλαστικά κύτταρα;

Τα αδιαφοροποίητα κύτταρα, που εξειδικεύονται ανάλογα με τις βιοχημικές συνθήκες στις οποίες αναπτύσσονται, περιγράφονται με τον γενικότερο όρο βλαστικά κύτταρα και υπάρχουν σε περιορισμένους αριθμούς και στον ενήλικο οργανισμό, όπως στον μυελό των οστών και το νευρικό σύστημα.

Τα βλαστικά κύτταρα του νεογιλού δοντιού ανακαλύφθηκαν από την επιστημονική ομάδα του τμήματος ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών (N.I.H.) διεθνείς ερευνητικοί οργανισμοί, παγκοσμίου φήμης επιστήμονες και ερευνητικά κέντρα όπως το Harnard University, School of Dental Medicine Boston, Tufts κ.α, συνεχίζουν εντατικά την έρευνα πάνω στις εφαρμογές των βλαστικών κυττάρων του πολφού των νεογιλών δοντιών.